Parkos
user
Toggle Navigation
Billigaste parkeringen på Landvetter

Innehållsförteckning

7 Lästid

Billigaste parkeringen på Landvetter

Det finns flera olika sätt att ta sig till Landvetter. Ett billigt alternativ är bussen eller så kan du åka taxi för bättre komfort. Men det absolut bästa alternativet är att ta din egen bil. Du kan då själv bestämma när du vill åka utan att du behöver passa någon tidtabell eller betala dyra pengar för en taxi. Om du väljer att ta bilen till flygplatsen finns det flera olika alternativ för parkering. Du kan exempelvis parkera bilen på en parkering där du sedan blir upphämtat av en skyttelbuss. Den tar dig och ditt bagage vidare till flygplatsen.

Gillar du lite extra lyx, komfort och service har du möjlighet att köra bilen direkt till terminalen. Där kommer en medarbetare för uthyrningsföretaget att möta upp dig. Du kan lugnt knalla in på flygplatsen medan personen parkerar bilen åt dig. När du sedan återvänder från din resa behöver du ringa parkeringsföretaget och anmäla dig så kommer bilen bli framkörd åt dig till terminalen för ankomst. Det går knappaste att hitta ett smidigare alternativ än så.

Det finns ytterligare ett val och det är att du använder parkeringen intill ett närliggande hotell som samarbetar med parkeringsplatsuthyrare. Även det här alternativet har en skyttelbuss som hämtar upp dig och tar dig vidare till avgångshallen. Om det är mycket folk som ska åka samtidigt, kan du behöva vänta på nästa buss om den första blir full.

Det finns flera olika privatägda parkeringsföretag att välja bland, Parkos är ett av dem. Väljer du att parkera med Parkos kan du räkna med att få mycket förmånlig parkering.

Förboka parkering i god tid

Om du vill vara helt säker på att få den service som du önskar är det en mycket god idé att du förbokar. Ibland kan det nämligen vara så att det är extra mycket folk som är ute och reser, ofta runt högtider, långhelger eller skollov.

Oavsett när du ska ut och resa är det rekommenderat att förboka en parkering. Du vill inte komma till flygplatsen och upptäcka att det inte finns någon plats för bilen. Det kan orsaka en massa onödig stress och du kan bli sen till både incheckning och flyg. Så gör dig själv en tjänst och planera resan ordentligt i förväg.

Avboka eller boka om

Skulle din resa blir inställd eller framflyttad kan du av- eller omboka din parkering, vilket är väldigt smidigt. Det ska vara en bra upplevelse att resa och det börjar med bra service när du ska parkera bilen.

Kom till flygplatsen i god tid innan avresa

Det är vanligt att flygbolagen rekommenderar att du ska vara på flygplatsen och vid incheckning minst två timmar innan avgång. Ska du resa långt eller om du har mycket bagage eller speciella önskemål, är det bra om du är där tidigare än så.

Vill du slippa långa köer vid incheckningen kan vi rekommendera att du är där tidigare än två timmar. Även om incheckningen inte öppnat ännu kan du ställa dig först i kön. Du slipper sedan långa väntetider vid incheckning och kan röra dig mot säkerhetskontrollen medan andra står i kö. På så sätt får du lite extra tid att kolla in de olika butiker som finns på flygplatsen efter säkerhetskontrollen.

Du slipper även stress som kan uppkomma om du är lite sen till incheckningen. Om det är något ingen vill så är det att missa flyget. Det är inte alls en bra början på en semester. På semestern ska du njuta av härlig mat, skönt väder och roliga upplevelser tillsammans med nära och kära.

Billigaste parkeringen på Landvetter

Parkering vid andra flygplatser i Sverige

Långtidsparkering är något som erbjuds på alla flygplatser i Sverige som har längre flygningar utanför landet. Ska du exempelvis flyga från Arlanda, Skavsta, Västerås eller Malmö kan du förboka parkering till bilen. Exakt vilka alternativ som finns varierar. Parkering vid större flygplatser kan bli fullbokade, men det brukar finnas alternativ parkering, även om du inte hittar ditt förstaval.

I storstäder ska du ge dig själv extra tid att ta dig till flygplatsen. Risken finns att det händer något oförutsägbart på vägen dit. Det kan handla om vägarbete, köer eller dylikt som gör att körtiden till flygplatsen ökar. Kolla rutten på Google Maps eller använd andra trafikappar innan du ska ge dig iväg för att vara på den säkra sidan.

Kom ihåg att det är mycket bättre att vara ute på flygplatsen lite för tidigt än lite för sent. Då får du en bra början på din resa och du kan koppla av istället för att du behöver springa runt och stressa.