9,1/10 5 965 omdömen

Parkering Arlanda

Ändra flygplats
för att reservera 3 MIN
checkmark
Bästa erbjudanden
checkmark
Över 4 miljoner kunder över hela världen
checkmark
Avbryt/ändra bokningar gratis
Parkeringsleverantörer 6
Högsta betyg Trosta Parkering
Billigast Trosta Parkering
Närmast flygplatsen Trosta Parkering
 1. Billig Parkering
 2. Shuttle parkering
 3. Långtidsparkering
 4. Översikt parkeringsplatser

Parkering Arlanda

Ska du snart resa ut från Stockholm Arlanda? Du kanske tänker att ta tåget dit eller genom annan kollektivtrafik. Vi har dock alla erfarenheter av detta, det kan uppkomma flera förseningar vilket kan kännas väldigt irriterande och osäkert. Säkrast och mest bekvämast är att ta sig till flygplatsen i sin egen bil och parkera den vid en säker parkeringsplats och ett säkert parkeringsföretag. Så om du flyger från Stockholm Arlanda Airport och kör med din egen bil, så kan du här på Parkos, hos oss jämföra och reservera parkeringsplatser för de datum du är bortrest. Hos oss kan du enkelt se alla parkeringsföretag tillgängliga vid de datum du valt, du väljer själv den parkeringen du tycker passar bäst. Du kan till exempel välja mellan Best Western Arlanda Hotellby Parkering, Connect Hotel Arlanda, Lunda Parkering och Trosta Parkering. När du valt parkeringsföretag skriver du in dina uppgifter och väljer ett betalningssätt. Om betalningen är lyckad får du ett bekräftelsemail med all information du behöver för att parkera vid din valda parkering.


Stockholm Arlanda flygplats är Sveriges största internationella flygplats och den tredje största i Norden med mer än 20,000 parkeringsplatser och mer än 24 miljoner resenärer var år. En siffra som stiger varje år. Från Arlanda flygplats opererar 81 flygbolag till 181 destinationer, bland dess flygbolag finns SAS, British Airlines, Air Berlin, KLM, Norwegian Airline Bland och andra välkända flygbolag. I 2014 lanserades en långsiktig plan för att utveckla Stockholm Arlanda flygplats inom 30 år. Med 13 miljarder investerade i flygplatsen är målet att bli Skandinaviens ledande flygplats.


Flygplatsen har totalt 4 terminaler och 64 gates. Terminal 2 och 5 är menade för internationella flyg och terminal 3 och 4 är menade för nationella flyg. Flygplats byggnaden “Arlanda norra” var byggd i 2003. Denna byggnad kopplar samman terminal F med terminal 5. Alla internationella flyg med SAS och Star Alliance använder denna terminal. “Arlanda södra” var planerad att koppla samman terminal 2 och 3 men byggnaden blev aldrig genomförd. Mellan terminal 4 och 5 ligger Sky City vilket är mest används för shopping men byggnaden innehåller även tågstationen. Från denna tågstationer kan man direkt nå flygplatsen. Arlanda Express förbinder de två underliggande tågstationerna på Arlanda flygplats med Stockholm. Fun fact: terminal 1 existerar inte, ett pågående skämt är att Bromma flygplats är Arlanda flygplats terminal 1.


Jämför alla parkeringsplatser


Arlanda har 3 landningsbanor: 01L-19R, 01R-19L och 08-26. Landningsbana 1 är ungefär 3.3 km lång medan landningsbana 2 och 3 är 2.5 km långa. Landningsbana 1 och 3 är parallella med varandra. Arlanda flygplats har varit ledare på mest snöfall på landningsbanorna. Trots denna imponerande statistiken stänger nästan aldrig flygplatsen på grund av snöfall.

Billig parkering på Stockholm Arlanda flygplats

Kommer du snart flyga från Stockholm Arlanda? Du har kanske planerat att ta tåget eller annat kollektivet alternativ dit. Dock har vi nog alla upplevt förseningar som kan skapar irritation och osäkerhet. Det säkraste och mest bekväma sättet att ta sig till flygplatsen är med sin egna bil och att parkera den på en säker parkeringsplats med ett säkert parkeringsföretag. Så, om du flyger från Stockholm Arlanda flygplats och kör dit i din bil kan vi på Parkos hjälpa dig med parkeringen. Vi jämför och bokar parkeringsplatsen för de datum du är iväg. Med oss kan du enkelt se alla tillgängliga alternativ för de dagar du har valt, så att du kan välja det parkeringsalternativ som passar dig bäst, t.ex. Parkering hos Connect Hotel Arlanda. När du valt parkeringsföretag, fyll in dina detaljer och välj betalningsalternativ. När betalningen har genomförts kommer du motta ett bekräftnings mail med all information du behöver för att kunna parkera på din valda parkeringsplats.

Parkeringsplatserna vi på Parkos erbjuder ligger inte vid Arlanda flygplats, de är externa parkeringsplatser som alla ligger i närheten av flygplatsen. Detta betyder att du inte behöver köra i onödan. Då dessa parkeringar inte behöver betala höga kostnader kan de erbjuda dig ett billigare pris. Du är garanterad ett billigare pris när du bokar med Parkos.

För de flest betyder ett billigt pris också en dålig kvalitet. Detta är inte fallet med våra parkeringar. Våra parkeringar har inte ett välkänt namn att luta sig mot och dem är därmed beroende av att leverera fantastisk service. Våra parkeringar erjbuder ofta det lilla extra, likt att tvätt din bil medan du är på semester. Vi och våra affärspartner vet att om våra kunder inte är nöjda kommer dem inte att återvända, vilket är en kortsiktig strategi. Du kan därmed förvänta dig lågt pris och fantastisk service.

Detta är inte något som endast vi säger, våra kunder håller med oss. (länk till omdömen) Våra parkeringar är öppna dygnet runt, 7 dagar per vecka. När du har bokat med Parkos kan du lämna ett omdöme angående våra parkeringsservice.

Shuttle parkering

Välj din parkeringsmetod

Det är några termer som dyker upp ofta på vår hemsida. I denna del kommer vi förklara dessa termer och vad som skiljer dem åt.


När du bokar en parkeringsplats med skytteltransport kan du själv köra direkt till parkeringsplatsen, till exempel till Connect Hotel Arlanda. Därmed behöver du ej köra på de hektiska vägarna till Arlanda flygplats. Vid ankomst till parkeringen kommer en bekväm shuttle buss vänta på att ta er till flygplatsen. Denna service är inräknad i kostnaden för parkeringsplatsen och du kommer ej behöva betala extra. Vi garanterar att du ej kommer behöva betala ett öre mer än vad som angavs på vår hemsida. Vid hemkomst kommer en shuttle buss vänta på att ta er till er bil. Vår parkering har, av våra kunder, fått omdömet 8.4/10. Om du har fler frågor angående vår Shuttle parkeringsalternativ kan du alltid vända dig till vår kundservice.

Långtidsparkering Arlanda

Långtidsparkering Arlanda

Genom att reservera en parkeringsplats kan du vara säker på att få en plats. Du kommer aldrig mer behöva uppleva stressen av att komma till en full parkering. Du kan välja en parkeringsplats och parkeringsföretag på Arlanda i lugn och ro genom oss. Efter att du har bokat kan du vara säker på att en plats, och därmed fortsätta din resa utan stress.

De privatägda parkerings företagen är inte placerade på Arlanda men är utspridda runt omkring flygplatsen. Detta löser dem genom att erbjuda en shuttle till flygplatsen, antingen genom buss eller minibuss. Denna shuttle är inkluderad i priset. När du söker efter parkeringar kan du sortera dem efter distance från flygplatsen, de flesta är 10 minuter bussresa från flygplatsen. Du kan även sortera efter omdömen, pris och de olika tjänster de erbjuder. Omdömena kommer från tidigare kunder som använt parkeringsplatsen. Endast kunder som använt Parkos kan ge feedback så du kan vara säker på dess äkthet.

Det finns även många olika sätt att parkera på Stockholm Arlanda flygplats. Du kan välja mellan långtidsparkering, terminal parkering och kontrakt parkering, vilka är tillgängliga under parkering och shuttle. Med terminal parkering har du gångavstånd till ditt mål. Du väljer kontrakt parkering om du kräver särskild parkering. Det finns även parkeringsplatser med laddningsstationer för elektriska bilar och hybridfordon. Alla terminaler erbjuder ute- och inomhus parkering. Fördelen med att parkera i ett parkeringshus är att bilen är skyddad mot väder och vind. Nackdelen är att det kostar mer än utomhusparkering. Många parkeringsföretag erbjuder extratjänster, likt biltvätt.

Parkos har undersökt olika leverantörer. På så sätt vet du att din bil är säkert parkerad. Parkos besöker nämligen personligen varje parkeringsleverantör för att kontrollera platsens säkerhet och kvaliteten på faciliteterna. Så för att vara säker på att din bil är säkert och pålitligt parkerad, är det bäst att rådfråga Parkos. På så sätt kan du resa med lugn och ro. Alla parkeringsplatser från våra parkeringsleverantörer är övervakade, 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet: din bil är säkert parkerad.

Innan du flyger iväg från Arlanda flygplats för en lång semester uppmuntrar vi dig att planera din resa väl. Håll uppsikt för vägarbeten och liknande. Vi rekommenderar även att vara ute i god tid, det är alltid bättre att ha lite extra tid än att behöva stress.

Letar du efter mer information om parkering i närheten av Arlanda flygplats? Ta en titt på följande sidor:


Parkeringspriser på Arlanda

Parkeringsleverantör Parkeringstyp Pris 8 dagar
Trosta Parkering Skytteltrafik | Utomhus från SEK 700.00
Lunda Parkering Skytteltrafik | Utomhus -
MD Park Skytteltrafik | Utomhus -
Best Western Arlanda Hotellby Parkering Skytteltrafik | Utomhus -
Aiden By Best Western Stockholm Airport Skytteltrafik | Utomhus -
Best Western Plus Park Airport Hotel Parkering Skytteltrafik | Utomhus -

*Priserna kan variera beroende på vilka datum du väljer, säsong och ankomsttider. datumen här är från on. 2024-06-19 till to. 2024-06-27.

Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar skytteltrafik parkering vid Arlanda?

  chevron

  För att förstå hur långt i förväg du bör vara på parkeringen är det viktigt att veta hur shuttleservicen fungerar på Arlanda flygplats. Med skytteltrafik parkering kör du själv till parkeringsplatsen, tar en gratis flygbuss till terminalen, och vid återkomst kontaktar du parkeringsleverantören för att arrangera hämtning, med en extra tid på cirka 10 minuter för bussresan till och från flygplatsen.

 • Hur lång tid i förväg bör man vara vid parkeringsplatsen vid Arlanda?

  chevron

  För incheckning på Stockholm Arlanda Airport rekommenderas att vara vid disken minst två timmar före inrikesresor inom Europa och minst tre timmar för resor utanför Europa på grund av extra säkerhetskontroller. Vid användning av shuttletrafik till flygplatsen bör du överväga att vara vid parkeringsplatsen minst två och en halv till tre och en halv timme i förväg, beroende på destination.

Fördelar med Parkos
usp car
Noggrant inspekterad
Alla flygplats parkeringsplatser inspekteras noggrant
usp thumbs up
De bästa erbjudandena
De bästa erbjudanden för flygplatsparkering
usp 24
Gratis avbokning
Gratis avbokning upp till 24 timmar före ankomst
usp 24
+2 miljoner kunder
Mer än 4 miljoner kunder världen över litar på oss