Parkos
user
Toggle Navigation
Var du kan fånga den sista sommarsolen
7 Lästid

Var du kan fånga den sista sommarsolen

När löven börjar ändra färg och luften blir friskare längtar många av oss efter lite mer sommarsol. Som tur är, med Europa som nav för stora flygplatser och bara ett stenkast från soliga resmål, är det mer än möjligt att förlänga sommarkänslan in i september och oktober. Om du flyger från en stor europeisk flygplats, här är några fantastiska resmål att överväga för att fånga de sista solstrålarna av sommaren.

1. Málaga, Spanien: Costa del Sol väntar

Varför Málaga?
Málaga, en pärla på Spaniens Costa del Sol, är ett perfekt resmål för soldyrkare på hösten. Med genomsnittliga temperaturer runt 25°C i september och fortfarande behagligt varmt i oktober, erbjuder Málaga ett inbjudande klimat som är perfekt för strandliv, att utforska historiska platser eller njuta av lokala tapas.

Hur tar man sig dit?
Direktflyg till Málaga är allmänt tillgängliga från stora europeiska flygplatser, inklusive London Heathrow, Amsterdam Schiphol och Paris Charles de Gaulle. Flygtiden är vanligtvis under tre timmar, vilket gör det till en bekväm och snabb flykt till soligare destinationer.

Vad kan man göra?
Utöver sina vackra stränder har Málaga ett rikt kulturarv med sevärdheter som Alcazaba och Picassomuseet. För en blandning av avkoppling och utforskning, överväg en dagsutflykt till närliggande städer som Marbella eller Ronda.

2. Santorini, Grekland: En öparadis

Varför Santorini?
Santorinis ikoniska vitkalkade byggnader och fantastiska solnedgångar gör det till ett pittoreskt resmål året runt. Men att besöka på hösten låter dig njuta av dess skönhet utan de intensiva sommarfolkmassorna. Temperaturen förblir behaglig, med ett genomsnitt mellan 22-27°C, perfekt för både solbad och utforskning.

Hur tar man sig dit?
Direktflyg från större europeiska städer som Frankfurt, Milano och London tar dig till Santorini på bara några timmar. Genom att flyga från någon av dessa flygplatser kommer du att koppla av vid Egeiska havet snabbare än du tror.

Vad kan man göra?
Hösten är en fantastisk tid att utforska öns vulkaniska stränder, ta en båttur runt calderan eller smaka på lokala viner på en klippkantad vingård. Det svalare vädret gör också vandringen från Fira till Oia till en trevligare upplevelse.

3. Madeira, Portugal: Den eviga vårens ö

Varför Madeira?
Ofta kallad “den eviga vårens ö” har Madeira milda temperaturer året runt, med genomsnitt på 24°C i september och oktober. Ön har en unik topografi, frodiga landskap och ett rikt kulturellt utbud, vilket gör den till ett utmärkt resmål för dem som vill njuta av solen medan de deltar i utomhusaktiviteter.

Hur tar man sig dit?
Flyg till Madeira från Lissabon och andra stora europeiska städer som Berlin, London och Madrid är frekventa. Oavsett om du letar efter en direkt rutt eller ett kort stopp i Portugals huvudstad, är det enkelt och stressfritt att nå denna öparadis.

Vad kan man göra?
På Madeira kan du vandra längs levadorna (historiska bevattningskanaler), utforska Laurisilvaskogen eller ta en naturskön linbanetur över Funchal. Missa inte chansen att prova öns berömda starkvin, Madeira, medan du njuter av en solnedgång.

Madeira, Portugal: Den eviga vårens ö

4. Cypern: Soliga stränder och historia

Varför Cypern?
Cypern är ett soligt resmål året runt, med temperaturer som på hösten förblir varma och ofta når upp till 28°C. Kombinationen av vackra stränder, historiska platser och utsökt mat gör Cypern till en idealisk plats för en höstresa.

Hur tar man sig dit?
Pafos och Larnaca är de främsta flygplatserna på Cypern, med direktflyg från många europeiska nav som Wien, München och Rom. Oavsett om du väljer ett lågprisflygbolag eller en mer premiumoperatör, finns det många alternativ för att se till att Cypern är tillgängligt för en snabb flykt.

Vad kan man göra?
Från att koppla av på Ayia Napas stränder till att utforska den antika staden Kourion, erbjuder Cypern en blandning av avkoppling och äventyr. Hösten är också en bra tid att utforska Troodosbergen, där de svalare temperaturerna gör vandringen mer njutbar.

5. Malta: Ett Medelhavsmirakel

Varför Malta?
Med ett varmt klimat som sträcker sig långt in på hösten är Malta ett fantastiskt resmål för soldyrkare som letar efter kultur och avkoppling. Temperaturerna i september och oktober kan nå upp till 28°C, vilket ger gott om möjligheter att njuta av havet och solen.

Hur tar man sig dit?
Flyg från Bryssel, Paris och London till Malta är frekventa och tar vanligtvis under tre timmar. Maltas internationella flygplats är väl ansluten till de stora europeiska städerna, vilket gör det till ett bekvämt resmål för sista minuten-resor.

Vad kan man göra?
Utforska de historiska gatorna i Valletta, ett UNESCO-världsarv, eller ta en båttur till Blue Lagoon för en dag med bad i kristallklart vatten. Maltas rika historia och vackra stränder erbjuder en perfekt balans för alla resenärer.

Maximera din resa med bekväm flygplatsparkering

Planerar du en spontan soljakt? Gör din resa ännu smidigare genom att boka flygplatsparkering i förväg. Med vår plattform kan du enkelt jämföra parkeringsalternativ på större europeiska flygplatser för att hitta de bästa erbjudandena. Oavsett om du letar efter korttidsparkering eller behöver något mer långsiktigt medan du njuter av sommarens sista strålar, har vi dig täckt. Att boka i förväg garanterar inte bara en plats utan sparar också pengar—vilket betyder mer budget för dina strandcocktails!

Så varför vänta? Börja planera din solresa idag och se till att din resa börjar och slutar utan stress med våra smidiga parkeringsalternativ på flygplatsen. Njut av solen, havet och besparingarna!