Parkos
user
Toggle Navigation
De tio flygplatserna med dyrast parkeringskostnader i världen

Innehållsförteckning

6 Lästid

De tio flygplatserna med dyrast parkeringskostnader i världen

Att parkera är någonting som kostar mycket på flera platser i världen och särskilt dyrt brukar det vara på flygplatser. Det finns allt från parkeringar där du betalar timvis till platser för långtidsparkering. Många resande föredrar långtidsparkering så att de kan köra till flygplatsen själv och att bilen sedan är där när de kommer tillbaka.

I det här blogginlägget ska vi berätta mer om de flygplatser som har dyrast parkeringsplatser i hela världen. Sedan kan det förstås skilja sig lite, vissa flygplatser har dyrare parkering per timme medan andra är dyrare för längre parkering. Vi kommer ta upp de som är generellt dyrast. Det här är information som kan vara bra att ha både om du ska resa och om du ska hämta någon på flygplatsen.

Främst är det europeiska flygplatser som har riktigt dyra parkeringsplatser. Det finns dock även några dyra alternativ i USA, men där finns även parkering till lägre pris du kan välja. Någon amerikansk flygplats har dock ändå kvalat in sig på listan. En av de svenska flygplatserna är däremot med som ett av de dyrare alternativen och det är Arlanda. Landvetter är ett bättre alternativ om du vill parkera till ett lägre pris.

Flygplatser med dyrast parkering per vecka

Om du ska parkera på en flygplats i en hel vecka kan du räkna med en rejäl kostnad. Speciellt dyrt är det på Hamad International Airport i Qatar. Där kostar det uppemot 2 800 kronor att parkera i en vecka. En annan dyr långtidsparkering finns på London Stansted Airport, med en kostnad på runt 2 600 kronor per vecka. Stansted är dyrt även om du bara ska parkera i några timmar.

Abu Dhabi International Airport kommer på tredje plats när det kommer till dyr parkering för dig som vill parkera en hel vecka. Att parkera på flygplatsen i Förenade Arabemiraten kostar nämligen cirka 2 300 kronor i veckan. Andra flygplatser med dyr parkering för dig som ska stanna borta i en vecka är Barcelona El Prat Airport i Spanien, Berlin Tegel Airport, Logan International Airport i Boston, Zürich Airport och Paris-Orly Airport.

Sista platserna på tio i topplistan över dyrast parkering per vecka går till London-Gatwick Airport och Singapore Changi Airport. På båda de här flygplatserna kostar parkeringen runt 1 800 kronor per vecka.

Vilka tio flygplatser har dyrast parkering per dygn?

Ibland är det inte nödvändigt att stanna så länge på flygplatsen, kanske ska du resa bort över dagen eller bara stanna borta en natt. Då finns det parkeringsplatser där du betalar per dygn. Även här finns det alternativ som är dyrare än andra. Ett land sticker ut på den här listan och det är England. De innehar de fyra första platserna på listan. Låt oss ta en titt på tio i topp för dyrast dygnsparkering, där alla platser innehas av europeiska flygplatser.

  1. Heathrow, London – ca 870 kronor per dygn
  2. Manchester Airport – ca 670 kronor per dygn
  3. London Stansted – ca 665 kronor per dygn
  4. London Gatwick – ca 510 kronor per dygn
  5. Amsterdam Schiphol – ca 434 kronor per dygn
  6. Zürich Airport – ca 360 kronor per dygn
  7. Dublin Airport – ca 355 kronor per dygn
  8. Frankfurt Airport – ca 350 kronor per dygn
  9. Geneva Airport – ca 300 kronor per dygn
  10. Copenhagen Airport – ca 295 kronor per dygn

De här uppgifterna kommer från den brittiska jämförelsesajten confused.com, som funnits sedan 2002.

Flygplatser med Europas dyraste timparkering

TravelNews har publicerat en artikel om de flygplatser i Europa som har dyrast timparkering och faktum är att vi i Sverige ligger på toppen på listan. Arlanda beräknas ha den dyraste timparkeringen, med ett pris på hisnande 100 kronor i timmen. Det blir med andra ord dyrt att hämta upp familj eller vänner på flygplatsen. Tvåan är Heathrow i London, med ett pris på drygt 95 kronor per timme. Tredjeplatsen går till Charles de Gaulle Airport i Paris, med en kostnad på drygt 85 kronor i timmen.

På fjärdeplatsen finns Václav Havel Airport Prague i Tjeckien, där det kostar runt 82 kronor att parkera i en timme. Sedan är det Copenhagen Airport som tar runt 70 kronor för en timmes parkering. Följande fem på listan är Helsinki Airport, Luxembourg Airport, Schiphol Airport, Vienna Airport och Frankfurt Airport.

Undvik att betala för mycket för parkeringen

Med vår hjälp här på Parkos kan du enkelt hitta ett bra pris på parkering. Vi jämför gärna priserna på olika parkeringstyper åt dig så att du kan få mer fickpengar på resan istället för att lägga dem på parkeringen. Bara välj tidpunkt och flygplats så ger vi dig prisinformationen.