Parkos
user
Toggle Navigation
Mest reserverade parkeringen på Stockholm Arlanda Airport

Innehållsförteckning

7 Lästid

Mest reserverade parkeringen på Stockholm Arlanda Airport

När du ska ut och resa från Stockholm Arlanda Airport har du flera olika alternativ att ta dig till flygplatsen på. Många väljer att ta sig ut till Arlanda med kollektivtrafik, tåg eller flygbussar. Alla sätten är i sig bra val, men det är däremot inte alltid kollektivtrafiken passar med reseschemat eller så har du såpass mycket packning att buss och tåg är opraktiskt.

Om du hellre vill ta din bil till flygplatsen går det givetvis minst lika bra. Fördelen är att du själv kan välja när du vill åka hemifrån och du behöver inte passa några tidtabeller. Det kommer att kosta dig lite mer än om du väljer att åka med flygbussarna, men komforten blir så mycket bättre.

Olika typer av parkering

Väljer du att ta bilen till flygplatsen har du flera olika alternativ att välja på när det gäller parkering. En del är mer eftertraktade än andra. Det är ofta svårt att få tag på parkering med gångavstånd till flygplatsen. Vill du ha en sådan parkering får du vara ute i god tid när du bokar.

Som vi nämnde finns det en hel del parkering att välja bland när du ska flyga från Arlanda. De flesta parkeringar är utomhus men det finns även parkeringshus där du kan lämna bilen. Fördelen med att ha bilen inomhus är att den är skyddad från väder och vind, vilket kan vara en stor fördel vintertid. Du hittar olika alternativ hos oss på Parkos och du väljer själv hur du vill parkera din bil. Lediga platser kan du hitta på vår sida.

Långtidsparkering med skyttel

Det här är ett alternativ som är det vanligaste när du ska parkera på Stockholm Arlanda Airport. Majoriteten av alla parkeringsplatser hittar du i den här kategorin. Du kan förboka en plats och själv parkera bilen. Sedan hoppar du på en skyttelbuss som tar dig hela vägen till avgångshallen som du ska flyga ifrån. När du är tillbaka från resan så är det lika smidigt att åka tillbaka till bilen igen.

Ibland är det många som ska resa samtidigt och det händer att bussar blir fulla. Då får du vänta på att nästa buss kommer. Det behöver du ha med i dina beräkningar när du reser till flygplatsen, så se till att vara ute i god tid så att du alltid har marginaler och inte riskerar att bli försenad.

Valet parkering

Om du gillar service, komfort och lite lyx i vardagen kan du välja valet parkering. Då kommer en medarbetare från parkeringsföretaget att möta upp när du kör fram till terminalen med bilen. De ordnar med parkering av bilen och du kan bege dig in i terminalen direkt och checka in. När du återvänder efter resan och hämtat ut det incheckade bagaget kommer bilen att köras fram till ankomsthallen och du får hjälp med väskorna till bilen.

Terminalparkering med gångavstånd

Vill du parkera så pass nära flygplatsen att du har gångavstånd från parkeringen är det terminalparkering du ska använda dig av. Den är ofta inomhus i ett parkeringsgarage, men det finns även sådan parkering utomhus. Du behöver bara gå en kort bit för att komma till avgångshallen. Om du reser med barn är det här ett bra alternativ.

Parkering nära terminalen är ofta svår att få tag på eftersom många föredrar det korta gångavståndet. Vill du boka en sådan parkering rekommenderar vi att du gör det långt innan du ska resa för att vara säker på att du får en plats. Finns det ingen sådan parkering kan du välja valet parkering som ett likvärdigt alternativ när det gäller komfort.

Parkering med laddningsstation och vid hotell

Har du en elbil eller hybrid som behöver laddas kan du välja en parkeringsplats med laddstation. Du behöver således inte vara orolig för att laddningen inte kommer att räcka hela vägen hem. Parkos samarbetar också med flera intilliggande hotell på flygplatserna och även det här är utmärkta alternativ.

Liknande parkeringsalternativ på andra flygplatser

Stockholm Arlanda Airport är den största flygplatsen i Sverige men det finns även liknande parkeringsalternativ på andra, mindre flygplatser i landet. I stort sett samma utbud finns också på Göteborg Landvetter Airport. Skavsta flygplats är betydligt mindre, men även där hittar du parkering inom- och utomhus nära flygplatsen, eller långtidsparkering lite längre ifrån.

I dagsläget finns inte Parkos på Skavsta men vi kommer att inom kort att erbjuda våra tjänster även där. Med vår tjänst har du alltid flera trygga alternativ att välja mellan när du vill parkera din bil i anslutning till flygplatsen.