Parkos
user
Toggle Navigation
Fördelar med att boka flygplatsparkering online

Innehållsförteckning

7 Lästid

Fördelar med att boka flygplatsparkering online

Att resa iväg kan vara stressigt, speciellt med allting som behöver planeras. Planering är dock A och O för en smidig resa. Det gäller inte bara bokning av flyg och hotell, packning och att ta sig till flygplatsen utan även parkeringen på flygplatsen är viktig. Inte mycket är värre än att komma till flygplatsen och inte hitta en bra parkeringsplats, eller ens en parkeringsplats alls. I det här blogginlägget kommer vi att ta upp alla fördelar med att boka parkeringen på flygplatsen på nätet. Faktum är att det finns en hel del fördelar med att boka i förväg.

Slipp stressa genom att boka flygplatsparkering online

Du kommer slippa en del stress genom att boka flygplatsparkeringen på nätet. Genom att förboka kan du känna dig trygg i att det finns en ledig parkeringsplats när det är dags för dig att åka på semester eller affärsresa. Vi vet nog alla hur frustrerande det kan vara att leta efter parkering. Speciellt när vi inte har hur lång tid på oss som helst innan vi ska vara någonstans.

Just när det är dags att flyga är det viktigt att ha gott om tid. Du behöver tid att checka in, gå igenom säkerhetskontrollen och ta dig till gaten. Kanske vill du ta en titt i affärer och sånt också innan, eller ta något att äta eller fika. Då kan du spara rejält med tid på att boka parkeringsplatsen i förväg så att du vet var du ska stå och att platsen är ledig för dig. Det är supersmidigt.

Få koll på kostnaderna

Parkeringskostnader är inte att leka med idag. Det kan kosta mycket att parkera, speciellt om du ska stå parkerad länge. Reser du på semester kan det handla om några dagar, en vecka eller flera veckor och då är det bra att välja en parkeringsplats som har parkeringsavgift för långtidsparkering. Det blir en lägre kostnad än att parkera per timme. Faktum är att Arlanda flygplats i Stockholm har den dyraste timparkeringen i Europa. Ska du parkera på Landvetter kan du dock räkna med lite mer fördelaktigt pris.

Genom att kolla upp parkeringsalternativen i förväg och även boka en parkeringsplats får du koll på kostnaden direkt. Då behöver du inte bli chockad över en extremt dyr parkeringsplats, och du får även möjlighet att välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan därmed parkera utifrån din budget och kanske till och med få lite extra fickpengar när parkeringen blev billigare än du tänkt.

Lös problem med flygplatsparkering online | Parkos blogg

Lär dig mer om de olika typerna av parkeringsplatser på flygplatsen

Olika flygplatser erbjuder olika typer av parkeringsalternativ. En del har parkeringar alldeles invid själva flygplatsen så att du kan gå till fots. Ska du långtidsparkera brukar dock parkeringsplatserna ligga en bit bort. Det finns bland annat skyttelparkering. Då kör du din bil till parkeringsplatsen och tar sedan en skyttelbuss till terminalen. Skyttelbussen ingår i parkeringsavgiften. När du kommer tillbaka till flygplatsen och ska ta bilen hem ringer du bara parkeringspersonalen så hämtar de dig och tar dig till din bil.

Det finns även betjänad parkering, på engelska så kallad valet parking. Då kör du din bil till terminalen och lämnar din bil till personal som parkerar den på parkeringsplatsen. När du är tillbaka levererar de bilen till dig vid terminalen. Perfekt om du inte vill behöva åka buss med alla resväskor.

Ett annat alternativ är hotellparkering. Det är hotellägare som har en parkeringsplats där du kan hyra en plats under din resa. Även här brukar en skyttelbuss föra resenärerna till terminalen på flygplatsen.

Vi hjälper dig att hitta parkeringen som passar just dig

Det är inte alla flygplatser som erbjuder olika typer av parkering och det kan kännas knepigt att veta vad som gäller just där du ska resa ifrån. Med hjälp av oss på Parkos kan du enkelt hitta alternativen på just din flygplats. Då får du snabbt koll på vad som finns och hur priserna ligger. Genom att få den här informationen kan du enklare hitta och välja en parkering som passar just dig.

Här på vår hemsida finns en enkel sökfunktion där du bara väljer flygplats och vilka datum du behöver parkera. När du klickar på sök efter parkering kommer sedan dina alternativ upp. Med vår hjälp kan du sköta bokning, då behöver du inte tänka mer på var du ska parkera under din resa.

Fördelen med att själv köra till flygplatsen är att du inte behöver förlita dig på att någon annan kan skjutsa dig. Du behöver inte heller lägga dyra pengar på taxi, eller långa resor med flygbuss. Genom att köra själv kan du bestämma exakt när du ska åka och även hur du vill parkera när flera alternativ finns.