Parkos
user
Toggle Navigation
Bästa sättet att ta sig till flygplatsen

Innehållsförteckning

7 Lästid

Bästa sättet att ta sig till flygplatsen

När du ska flyga kommer alltid frågan upp om hur du ska ta dig till flygplatsen. Många av oss vet att de ofta ligger lite avsides så det är sällan gångavstånd. Det finns givetvis ett flertal transportsätt att välja på, allt beror vad du var du bor och vad du har tillgång till.

Om det är dags för en semesterresa brukar det sällan kännas som ett problem att åka till flygplatsen, även om det kräver många olika transportsätt. Förväntan är hög och ingenting känns krångligt. Däremot när du kommer hem kanske du snabbt vill komma hem. Men vad är det bästa sättet att ta sig till flygplatsen?

Be familjen om skjuts

En faktor som verkligen påverkar val av transportsätt är givetvis när på dygnet som du ska resa. Likaså vilken veckodag det är. Många frågar familj, vänner och bekanta om att få skjuts till flygplatsen för att det är bekvämt och kostar inget. Det kan dock vara svårt att få ihop schemat. De flesta jobbar, går i skola eller har andra åtaganden under veckodagar. Det kan även vara svårt om flyget går mycket sent eller mycket tidigt på morgonen. Så vad är då alternativen?

Ta lokalbuss eller flygbuss till flygplatsen

Flygbuss är givetvis ett alternativ och det brukar vara en bra service och inte så kostsamt. Däremot måste du alltid ta dig till exempelvis centralstationen eller var nu flygbussen utgår ifrån. Det innebär att du kanske måste gå med resväskor och annan packning. Har du inte gångavstånd blir det att ta lokalbuss eller tunnelbana, vilket givetvis kräver sin planering.

Åka tåg till flyget

Bor du långt ifrån flygplatsen är det återigen buss eller om du kan ta tåget som gäller. Oavsett vilket kan det innebära att du måste åka långt i förväg för att få ihop hela schemat med den avgångstid som flyget har. Oftast måste du även ta bussen eller kanske taxi innan du är framme.

I värsta fall kan du behöva boka övernattning för att inte missa flyget. Sedan är ju inte tåget kanske det mest pålitliga transportsättet där du riskerar inställda tåg eller annan störning i trafiken.

Boka taxi till flyget

Det är ganska vanligt att boka en taxi som hämtar upp för att vara säker på att vara i tid och för att det är smidigt. Taxin släpper av precis vid terminalen och du behöver inte dra runt på resväskor eller byta transportmedel. Idag är det dock inte billigt att resa med taxi även om en del taxibolag har bestämda priser till och från flygplatser.

Men det är inte alla bolag som har och särskilt om det är under tider på dygnet när nattaxan börjar ticka kan det bli ganska kostsamt. Vilket ofta är fallet om du ska åka mycket tidigt på morgonen. Det är inte ovanligt att flygen går vid sex eller sju och du ska då vara på plats ett par timmar innan om du ska checka in väskor.

Ta bilen och parkera på flygplatsen

För dig som har bil finns det givetvis alternativet att ta bilen till flygplatsen och parkera den där. Det är helt klart bästa sättet att ta sig till flygplatsen tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Parkerar du på flygplatsen har du även resan hem löst. Parkeringen är givetvis inte helt gratis men sett till dyra taxiresor, bokade övernattningshotell och även tidsbesparing är det ett mycket bra alternativ.

Smidig och prisvärd flygplatsparkering

Det är inte alla flygplatser som erbjuder bra flygplatsparkering. Ställer du din bil vid flyget under en vecka eller två, beroende på hur lång semesterresan är, vill du givetvis vara säker på att den står tryggt och säkert.

Idag finns det en mängd olika flygplatsparkeringar där kostnaden kan variera och även hur parkeringen ser ut. Genom att boka din flygplatsparkering via Parkos kan du själv bestämma var du vill parkera bilen och till vilket pris. Via Parkos kan du göra det på Sveriges två största flygplatser, Arlanda och Landvetter.

Bästa sättet att ta sig till flygplatsen

Många fördelar med förhandsbokad parkering

En fördelen att boka i förväg är att du är garanterad en parkering när du kommer till flyget. Det finns nog få saker som är så stressande som att leta parkering när du har en tid att passa, med risk att kanske missa flyget.

En del av de bokningsbara parkeringsalternativen ligger en bit ifrån, men då finns det smidiga alternativ som även kan bokas i förväg. Bland annat kan du boka in shuttle-service för att slippa gå. Då åker du bara shutteln fram till terminalen.

Vill du däremot slippa att själv parkera bilen och istället åka direkt till terminalen kan du boka in det som kallas valet parking. Personal från parkeringsföretaget möter då upp och hämtar bilen vid terminalen. När du kommer hem igen står bilen och väntar på dig vid ankomstterminalen.