Parkos
user
Toggle Navigation
Parkering på Göteborg Landvetter Airport under sommarsemestern

Innehållsförteckning

7 Lästid

Parkering på Göteborg Landvetter Airport under sommarsemestern

Under sommaren blir det ofta ett större tryck på flygplatserna runtom i landet. Fler människor vill ut och resa, vilket gör att det blir längre köer både vid incheckning och säkerhetskontroller. Just under sommaren är det därför särskilt fördelaktigt att vara ute i god tid, så att du slipper stressa över att du ska missa flyget.

Det finns många olika sätt som du kan ta dig till Göteborg Landvetter Airport på. Flygbussar går regelbundet från flera stationer runtom i staden. Det är ett billigt färdsätt, men ibland kan det vara trafik och köer som gör att bussarna blir sena. Ett bättre och smidigare alternativ är att du tar din bil till flygplatsen som du sedan parkerar på en av de många parkeringsplatserna som finns tillgängliga.

Boka i god tid oavsett varifrån du flyger

Även om det finns många alternativ att parkera på kan det snabbt bli fullt under sommarsäsongen, så här är det bra att alltid boka i god tid. Om du beställer en sista minuten-resa och vill ta bilen, är det viktigt att du samtidigt också bokar en parkering.

Flera olika parkeringsalternativ

När du ska boka parkering finns det flera olika alternativ att välja mellan. Du kan exempelvis boka parkering i närheten av flygplatsen och bli upphämtad av en skyttelbuss som sedan tar dig hela vägen fram till terminalen. Det är ett mycket populärt alternativ som är både prisvärt och smidigt. När du kommer tillbaka från din semesterresa så finns det transport från terminalen ända fram till din bil även då.

Det går också att boka parkering där du kan köra fram bilen direkt till terminalen. Väl där kommer en medarbetare för parkeringsföretaget att möta upp dig och sedan parkera bilen åt dig på ett säkert sätt. Själv kan du gå in till terminalen på direkten och checka in. Det här är det smidigaste alternativet som ger dig lite extra guldkant på resan.

När du är tillbaka så kontaktar du parkeringsbolaget och tillhandahåller din information. De kommer då att köra fram bilen åt dig. Det är med andra ord då bara att packa bilen och åka hem direkt.

Lättillgängliga parkeringar intill hotellen

Många av hotellen som ligger i närheten av flygplatsen har ofta en överenskommelse med ett parkeringsbolag. Bokar du via oss kan du hitta flera bra parkeringsmöjligheter i anslutning till hotellen, eftersom de upplåter sina parkeringar till resenärer som tar bilen till Landvetter Göteborg Airport. Även här blir du upphämtad av en skyttelbuss som tar dig och ditt bagage till avgångsterminalen.

Ska du ta ett mycket tidigt flyg kan det också vara skönt att sova på hotell i anslutning till resan och då är den här lösningen perfekt. Du kan anlända redan kvällen innan, bekvämt parkera din bil och ta skyttelbussen till incheckningen tidigt på morgonen.

Samma rekommendationer gäller på alla stora flygplatser

Alla stora flygplatser i Sverige upplever ett större tryck under sommarmånaderna. Fler människor kommer hit från utlandet och det är givetvis många svenskar som vill resa utomlands på semester.

Det gäller även Arlanda, som är den största flygplatsen i Sverige. Precis som till Landvetter kommer det mycket människor hit på sommaren, både för att flyga vidare till andra destinationer inrikes, men också för att resa utomlands.

Här gäller det att vara ute i god tid vid bokning av parkering för att få det alternativ som önskas. På vår hemsida kan du enkelt navigera dig fram till den typ av parkering du vill ha, både på Landvetter och Arlanda. Skavsta och Malmö Airport är betydligt mindre men även här är trycket högt.

Ge dig själv lite extra tid på flygplatsen

Det är inte speciellt roligt att börja semestern med stress och riskera att missa flyget. Du kan alltid vara där extra tidigt och passa på att äta och dricka något gott medan du väntar på att incheckningen ska öppna. Då kan du vara helt säker på att du hinner med flyget och att du får dessutom en härlig start på semestern.

Det finns gott om shoppingmöjligheter på flygplatsen och nu kan du passa på att köpa sådant som du kanske glömt hemma, såsom hygienartiklar eller varför inte en trevlig parfym. På flygplatsen finns också både tidningar och böcker att shoppa, perfekta att koppla av med innan flyget går eller för att ha som läsning under semestern.

Nästan alla flygbolag rekommenderar att du ska vara på flygplatsen senast två timmar innan avgång. Vi går lite längre än så och rekommenderar upp till tre timmar innan avgång, speciellt under sommaren när fler människor reser till och från Göteborg Landvetter Airport. En bra början på semestern kommer att sätta tonen för hur resten av resan sedan blir.