Parkos
user
Toggle Navigation
Parkos utmärkelser

Innehållsförteckning

6 Lästid

Parkos utmärkelser

Företaget Parkos jämför parkeringsföretag vid flygplatser och gör det lätt för dig att hitta den parkeringsmetod som passar just din resa. De äger inga egna parkeringar, utan fokuserar på att ha en förmedlande roll. Alla leverantörer de samarbetar med är kontrollerade och pålitliga. Huvudkontoret ligger i Groningen, Nederländerna. Parkos är noga med att parkeringarna ska vara prisvärda och säkra för kunderna. Du som kund ska kunna känna dig trygg och säker med att din bil står där den ska och att du fått det bästa priset.

Parkos historia och hur allt startade

Företaget Parkos startades med en stark vilja att hjälpa och att göra processen smidig och säker för kunden. Det hela började med att två unga män år 2004 startade en reseblogg. Deras intresse för resor lade grunden för företaget. De ville hjälpa andra att hitta en prisvärd resa.

De började med att dela med sig av sina reseäventyr för att inspirera andra. Bloggen skiftade sedan inriktning då de märkte att läsarna ville ha tips och råd om billiga resor. Många av läsarna frågade specifikt om pålitliga alternativ till parkering på flygplatser då många hade dåliga erfarenheter av det. I det ögonblicket föddes Parkos.

Hur fungerar Parkos utmärkelser?

Parkos tar deras kunders omdömen på största allvar. Genom att göra omfattande marknadsundersökningar av deras kunder kan de samla på sig mycket och korrekt statistik. Parkos betyg från kunderna utvärderas sedan och de flygplatsparkeringar som får minst 8,5 av 10 i betyg en utmärkelse och ett pris.

Vilka kriterier för att vinna priset?

  • Minst 8,5 av 10 i betyg från kunderna
  • Minimum 25 stycken recensioner
  • Fokus på säkerhet och pålitlighet
  • Parkeringen måste vara prisvärd

Vilka typer av parkering erbjuder Parkos?

  • Skyttelparkering – Du som kund kör till en flygplatsparkering och åker sedan skyttelbuss till och från flygplatsen.
  • Bemannad parkering – Du kör din bil till flygplatsen och lämnar över nycklarna till personalen som sedan parkerar bilen åt dig. När du kommer tillbaka står bilen och väntar, förberedd och framkörd.
  • Hotellparkering – På vissa utvalda hotell finns möjlighet att ha kvar bilen på hotellets parkering och sedan åker du skyttelbuss tur och retur.

Bästa flygplatsparkering 2023

Parkos samarbetar med två flygplatser i Sverige: Landvetter och Arlanda. Runt de båda flygplatserna finns en mängd olika parkeringsalternativ som alla har godkänts av Parkos. Båda flygplatserna har fått höga betyg av resenärerna och det beror främst på tillgängligheten, säkerheten och priset.

Stockholm Arlanda Airport

Arlanda är Sveriges största flygplats och den tredje största i Norden. Vid flygplatsen finns cirka 20 000 parkeringsplatser att välja på. De parkeringar som Parkos samarbetar med ligger lite utanför Arlanda och kan därför erbjuda ett bra pris utan att tumma på kvaliteten. Vill du kan du till och med lägga till att få bilen tvättad medan du är på semester.

Göteborg Landvetter Airport

Landvetter är Sveriges näst största flygplats och är belägen i Härryda kommun utanför centrala Göteborg. På Landvetter finns det möjlighet att parkera precis vid flygplatsen och det finns en mängd olika alternativ, både inomhus och utomhus. Även på Landvetter erbjuds du den bästa servicen till ett bra pris.

Varför ta bilen till flygplatsen?

Om du snart ska ut och resa funderar du kanske på att åka kollektivt och att lämna bilen hemma. Det finns dock flera fördelar med att ta bilen till flygplatsen. Kollektivtrafiken är bra på alla sätt, men erfarenheten säger att det ibland kan uppstå förseningar. När du har ett flyg att passa finns det inte mycket marginaler tidsmässigt.

Avgår ditt flyg väldigt tidigt på morgonen är det också en fördel att ta bilen. Att tajma bussar och vänta på taxibilar är svårt klockan tre på morgonen, därför är det smidigt att själv kunna bestämma när du vill resa för att komma i tid. Även på vägen hem vet du aldrig riktigt när du landar. Om flyget är försenat kan du behöva ta dig hem mitt i natten.

Det kan också vara smart att i förväg boka en parkeringsplats som väntar. Då slipper du stressen att eventuellt inte hitta någon ledig parkeringsplats samtidigt som avresetiden närmar sig. Det är mycket som kan hända på vägen, så att planera är en god idé. Var gärna på flygplatsen 2,5 timmar innan avgång och räkna med 30 minuter till parkeringen.