Parkos
user
Toggle Navigation
Praktiska tips för parkering

Innehållsförteckning

5 Lästid

Praktiska tips för parkering

Ja, du har hört rätt – för stressfri parkering är det bäst att redan i förväg välja rätt parkeringsplats. När du har bokat din flygning är det klokt att också boka din parkeringsplats i förväg. På så sätt undviker du dyra överraskningar på ankomstdagen och behöver inte leta efter ett billigare alternativ precis före avgång. På Parkos kan du enkelt och bekvämt välja rätt leverantör på den aktuella flygplatsen online. Du kan jämföra olika leverantörer efter det billigaste priset, parkeringsytan och extra tjänster.

Säkerhet och läge

När du väljer din parkeringsplats, se till att ta hänsyn till några viktiga detaljer som befintliga säkerhetsåtgärder och parkeringsplatsens exakta läge. Är parkeringsplatsen väl upplyst, videobevakad och begränsad tillgång? Några av Parkos-partners har också personal på plats dygnet runt. Ytterligare åtgärder som nummerplåtskontroll ökar också säkerheten på platsen. Dessutom är det värt att välja en parkeringsplats som ligger nära utgången eller hissen för att undvika långa promenader med bagaget.

Andra kunders åsikter

Om du är osäker kan du också undersöka andra kunders recensioner. På Parkos kan kunder bara lämna en personlig recension efter bekräftad bokning. På så sätt garanterar vi en realistisk bild av våra partners, och åsikterna från våra tidigare gäster kan vara till hjälp när du fattar ditt beslut. Se också vad kunder inte gillade och vilka kommentarer som dyker upp gång på gång.

Försiktighetsåtgärder vid parkering

När du har bokat din parkeringsplats kan du se fram emot din resa avslappnat. Det är också viktigt att du planerar tillräckligt med tid för din resa. Kontrollera rutten i förväg för eventuella vägarbeten eller hinder och bekanta dig med vägen till parkeringsleverantören. Du får den exakta anvisningen från Parkos med din bokning.

På parkeringsplatsen

När bilen väl är parkerad, kontrollera att det inte finns några värdesaker i bilen. Om du lämnar föremål i bilen, förvara dem så att de inte syns. Töm handskfacket och även bagageutrymmet bör vara tomt, om det är synligt.

Det är också klokt att anteckna din körsträcka. Inte varje parkeringsleverantör kräver att du lämnar in dina bils nycklar, men det är en bra åtgärd. Om du bokar den bekväma Valet-tjänsten registreras din körsträcka vid överlämnandet av fordonet. Eventuella andra avvikelser på din bil noteras också i överlämningsprotokollet. På så sätt undviker du missförstånd vid hämtningen. Kontrollera därför alltid din bil vid parkering för eventuella skador samt att dörrar och fönster är ordentligt låsta.

Ytterligare tips

När du bokar din parkeringsplats via Parkos betalar du den direkt vid bokningen via en säker SSL-kryptering. Om du dock vill lägga till extra tjänster på plats eller betala en extra avgift för överlängd, betalar du vanligtvis detta på plats. Se till att använda en säker betalningsmetod som kreditkort. Undvik att bära med dig för stora mängder kontanter för att minska risken för förlust eller stöld. Förvara aldrig alla dina kontanter på en plats om det rör sig om större belopp.

Om du har bokat en parkeringsplats på en öppen parkeringsyta, notera den exakta platsen för din bil. Speciellt när du kommer tillbaka efter en lång flygning och är trött, kan koncentrationen ibland avta. Om du då måste leta efter din bil kostar det bara onödig stress. En liten anteckning om den exakta platsen kan vara till hjälp.

Ytterligare tips

Parkering helt utan stress

Om det fortfarande känns för stressigt att själv parkera din bil på flygplatsen med alla dessa tips, boka helt enkelt den bekväma Valet-tjänsten. Oavsett om det är på internationella flygplatser som Stockholm-Arlanda eller Göteborg-Landvetter, erbjuder vi Valet-parkering på alla våra platser. Din bil tas emot av en kvalificerad medarbetare vid terminalen, som sedan enkelt parkerar den åt dig.