Parkos
user
Toggle Navigation
Resor i januari: våra toppresmål

Innehållsförteckning

7 Lästid

Resor i januari: våra toppresmål

Om du vill börja året med de första äventyren kan du investera dina julklappspengar i en resa redan i januari. Efter julhelgen reser färre människor, vilket gör att de mest populära destinationerna i januari inte är så överfulla. Oavsett om det är förtrollande norrsken, äventyrliga skidbackar eller lite extra solsken, kan många europeiska destinationer enkelt nås från Arlanda eller Göteborg Landvetter flygplats. Här ger vi en snabb översikt över de bästa resmålen i januari 2024.

Äventyr på Europas backar

Klassiska vinterdestinationer inbjuder mest till skidåkning och snowboard. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skidåkare finns det många lämpliga skidorter att välja mellan. Även om chansen till snö i Alperna är högre, finns det andra regioner som är värda ett besök. När det gäller boende finns det många alternativ. Om du vill boka en mysig fjällstuga med vänner bör du vara ute i god tid. I de mest populära skidorterna finns det också ett brett utbud av hotell. Om du föredrar en mer familjär atmosfär kan du boka in dig på en av de många, ofta familjeägda, pensionerna eller boka en semesterlägenhet.

Äventyr i Alperna

Alperna är ett av de mest populära resmålen för tyska turister som söker en klassisk vintersemester med många backar och après-ski. De olika skidorterna i Schweiz, Österrike, Sydtyrolen och även i Frankrike lockar varje år skidentusiaster. Inte bara med bil från södra Tyskland, utan även från Hamburg eller Berlin flygplats, är destinationer som Innsbruck eller Zürich lättillgängliga.

Spännande alternativ

Om du vill prova något annorlunda kan du också åka skidor i Tjeckien. Här finns inte bara utförsåkning, utan även längdskidåkning på vackra spår. I städer som Karlovy Vary kan du även kombinera vintersemestern med wellness.

Även Europas minsta stat, Andorra, är ett vinterparadis. Här finns allt du kan önska dig för en vintersemester. Från spännande backar och hisnande landskap i Pyrenéerna till förstklassiga hotell kan du här njuta av både äventyr och avkoppling.

Förtrollande norrsken

Om du inte bara vill åka skidor kan du i norra Europa i januari beundra det imponerande norrskenet. Du kan särskilt se detta färgsprakande fenomen på den arktiska natthimlen. Ljuset dansar i alla färger över himlen och förvandlar nattens himmel till ett dagligt skådespel. I norra Norge kan du också åka hundsläde genom den vinterska landskapet. I Finland eller Sverige kan du också beundra detta naturspel och till exempel övernatta i ett ishotell i Jukkasjärvi, Sverige.

Om du vill ha ännu mer äventyr kan du även besöka det färgsprakande norrskenet på Island. Förutom himlens spektakulära uppträdande erbjuder landet också en hisnande landskap med vulkaner, gejsrar, vattenfall och varma källor.

Resor i januari: våra toppresmål

Vår i södra Europa

Om du i januari redan är trött på vintern och vill njuta av solen, kan du göra det i södra Europa. Många populära destinationer, som ofta är överfulla på våren och sommaren, inbjuder till avkopplande upptäcktsresor i januari. Oavsett om du vill göra en kulturell stadsresa eller en vandringsresa, kan du i länder som Spanien, Italien eller Grekland enkelt undvika det gråa vädret.

Grekland och Medelhavets öar

Oavsett om det är Cypern, Malta eller Grekland med sina många öar, kan alla dessa destinationer nås från olika flygplatser som München eller Berlin. Även om stränderna kanske inte är fullt lika lockande i januari, kan du njuta av de populära resmålen utan sommarens stora folkmassor. Utan de sommriga folkmassorna ser Santorini verkligen pittoreskt ut. De vitkalkade husen, det blå vattnet i Egeiska havet och de vänliga lokalborna kan du här njuta av på ett helt annat sätt. Även Malta lockar redan i januari med varmt väder och regionala skatter i vackra landskap. Utan de stora turistmassorna är det också en populär destination för att ta engelska kurser. Så om att lära sig engelska är ett av dina mål för 2024 kan du här kombinera nytta med nöje.

Kultur i det nya året

Städer som Rom, Barcelona eller Edinburgh är alltid värda ett besök, men ofta också fulla av turistmassor. Om du vill undvika detta kan januari vara en bra månad för en stadsresa. Att fira det nya året med det berömda Hogmanay-festivalen i Edinburgh är verkligen en upplevelse. Fram till de tidiga morgontimmarna dansas det på gatorna i den vackra gamla staden till livemusik.

I de varmare delarna som Barcelona eller Rom kan du upptäcka de mest populära sevärdheterna i lugn och ro och njuta av mildare väder. Slappna av med en kaffe i solen eller besök ett av de berömda museerna utan långa köer – så kan du njuta av varje annars överfull storstad.