Parkos
user
Toggle Navigation
Spara tid: Så parkerar du snabbt på flygplatsen

Innehållsförteckning

5 Lästid

Spara tid: Så parkerar du snabbt på flygplatsen

När man ska ut och resa vill man framförallt komma fram så snabbt som möjligt. Oavsett om du flyger från en större flygplats som Arlanda eller en mindre som Skavsta, är det viktigt att resan till flygplatsen går smidigt. Att snabbt kunna parkera och börja sin resa utan stress är något vi alla önskar. Här får du tips på hur du sparar tid vid parkeringen innan avresa.

Fördelar med att boka parkering online

Om du kör till flygplatsen utan att ha bokat parkering i förväg kan det ta lång tid att hitta en ledig plats. Speciellt under högsäsong och populära resetider kan sökandet bli både tidskrävande och dyrt. Därför är det alltid en god idé att boka din parkeringsplats i förväg. Genom att göra detta vet du redan innan du anländer vart och hur din bil kommer stå parkerad. Du slipper leta efter en plats på avresedagen och sparar därmed tid. Dessutom vet du exakt vart du ska köra, vilket gör planeringen smidigare. Genom att boka online kan du även enkelt jämföra de olika leverantörerna och hitta det mest prisvärda alternativet. På så sätt kan du spara pengar och dra nytta av attraktiva erbjudanden.

Så här bokar du online

Att boka parkering online i förväg är mycket enkelt. På Parkos.se kan du välja din avreseflygplats och ange dina resedatum. Parkos visar då en översikt av tillgängliga leverantörer. Välj den parkeringstjänst du föredrar och jämför dina bästa alternativ. I leverantörens detaljer kan du se exakt läge och avstånd till terminalen, eventuella extratjänster och säkerhetsåtgärder. Boka den önskade parkeringen och få en vägbeskrivning tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Shuttle-service: kostnadseffektivt och snabbt

Om du vill anlända snabbt och samtidigt spara pengar, kan du välja shuttle-parkering. Du kör direkt till den reserverade parkeringen som du har bokat i förväg. Med din reservation får du en detaljerad vägbeskrivning till parkeringen, så att du kan parkera utan större fördröjningar. När du har parkerat, tar du en shuttle-buss till terminalen. Shuttle-bussen tillhandahålls av leverantören och ingår i priset. Vanligtvis tar transfern inte längre än 15 minuter, och du får exakta detaljer om avstånd och avgångstider vid bokningen. När du återvänder från din resa hittar du shuttle-bussen på den angivna mötesplatsen efter en kort anmälan eller enligt tidtabellen.

Genom att boka parkering i förväg och använda shuttle-service sparar du tid och pengar på din resa till flygplatsen. Tänk dock på att alltid planera in extra 30 minuter för shuttle-transfern, för att kompensera för eventuella väntetider.

Fler tips för snabb parkering på flygplatsen

Att parkera på flygplatsen behöver inte ta lång tid. Om du vill att det ska gå extra snabbt, följ våra ytterligare tips för att undvika tidsförluster under resan:

  • Planera resan i förväg: Undvik stress genom att planera din resa till flygplatsen noggrant. Håll dig informerad om eventuella hinder på vägen och potentiella förseningar. Flygplatsens storlek och avståndet mellan terminalerna kan också påverka din ankomsttid.
  • Packa bilen strategiskt: Om du har bokat shuttle-service, se till att ditt bagage är packat så att det är enkelt att ta ut. Kompakt och färre bagage gör det lättare att hantera i shuttle-bussen.

Genom att följa dessa råd kan du spara tid och börja din resa på ett lugnt och organiserat sätt. Lycka till och trevlig resa!