Parkos
user
Toggle Navigation
Billigaste parkeringen vid Arlanda flygplats

Innehållsförteckning

7 Lästid

Billigaste parkeringen vid Arlanda flygplats

Att resa är förenat med kostnader och det gäller att håller koll så att det inte blir för dyrt. En kostnad som många glömmer bort när de gör sin resebudget är parkeringskostnaden.
Måste du köra bilen till flygplatsen behöver du givetvis ha någonstans att parkera den tills du kommer tillbaka. Om du har möjlighet att få skjuts eller till exempel åka buss till flygplatsen är det inget problem. Är det inte tillgängliga alternativ och du måste ta bilen behöver du dock boka en parkeringsplats.
Parkeringsplatser som ligger nära flygplatser kan variera väldigt mycket i pris. Därför lönar det sig att kolla upp var den bästa och billigaste parkeringsplatsen finns.

Var kan man parkera på Arlanda?

Billigaste parkeringen vid Arlanda flygplats

Arlanda Airport är Sveriges största flygplats. Den är uppdelad i fyra terminaler: A, B, C och D. Parkeringarna är också uppdelade i närheten av terminalerna. Du ska med andra ord alltid kunna parkera nära, oavsett vilken terminal du flyger ifrån.

Dyrt att parkera nära flygplatsen

Priserna börjar ofta på ett par hundralappar per dygn och ökar snabbt ju närmre terminalen du kommer. Står bilen i ett parkeringshus kostar det dessutom ännu mer.

Många lämnar därför bilen hemma genom att be någon om skjuts eller tar en buss, taxi eller annan kollektivtrafik. Åker du till exempel iväg på en två veckors resa kostar nämligen parkering nära terminalen flera tusenlappar. Men det har också fördelar att ta bilen, som att du kan komma smidigt hem om ni landar sent på natten exempelvis. Genom att jämföra priser kan du dock spara många hundralappar på parkeringsutgiften

Parkera längre bort från flygplatsen

Parkeringspriserna sjunker snabbt ju längre bort från flygplatsen du kommer. För att spara pengar kan det därför vara värt att kolla på ett sådant alternativ.

Flyger du från Arlanda finns det till exempel utomhusparkering en bit bort. Det är alldeles för långt för att gå till flygplatsen, men parkeringsbolaget erbjuder skytteltrafik som tar dig från parkeringen till Arlanda flygplats på några minuter.

Den möjligheten finns bland annat på Connect Hotel Arlanda, Best Western Arlanda och Trosta parkering. Där betalar du från 495 kronor till 590 kronor per vecka. Det blir lite längre bort, men tack vare skyttelservicen går det otroligt smidigt ändå.

Även om Landvetter flygplats utanför Göteborg inte är lika stor kan det fortfarande bli väldigt dyrt att parkera nära. Därför finns samma möjligheter för dig som flyger därifrån att parkera med anslutning till skytteltrafik.

Valet parkering

Om du vill ha ett ännu bekvämare alternativ erbjuds du även valet parkering. Då kör du helt enkelt ända fram till flygplatsen. Väl där möts du av en chaufför som hjälper dig med ditt bagage. Därefter kör chauffören bilen till parkeringsplatsen och parkerar den där åt dig.

När du sedan kommer tillbaka från din resa möter en chaufför upp dig igen vid terminalen. Chauffören hjälper dig packa in och överlämnar därefter bilen till dig. Det är visserligen ett dyrare alternativ än skyttelservicen, men fortfarande billigare än en parkeringsplats nära terminalen.

Jämför olika parkeringsplatser

Parkos.se hjälper vi dig att jämföra och hitta den bästa parkeringsplatsen för dig och din bil. Du jämför enkelt genom att välja flygplats, datum och tid när du ska resa och när du kommer tillbaka.

När du gör din sökning kollar vi med våra samarbetspartners för att hitta den billigaste och bästa lösningen för dig. Vid Arlanda samarbetar vi bland annat med Connect Hotel Arlanda, Trosta Parkering, Best Western Arlanda Hotellby, Best Western Arlanda Plus Park och Luna Parkering. Samtliga erbjuder skytteltjänst när du parkerar där så att du smidigt kommer till och från parkeringshuset.

När du gjort din sökning sammanställer vi och presenterar de bästa alternativen för dig. Priserna varierar från 495 kronor till 590 kronor i veckan.

Långtidsparkering

Om du ska iväg på en längre resa går det givetvis också bra. Då kontaktar du bara kundservice så hjälper vi dig hitta ett bra alternativ och pris för dig.

Parkos samarbetar med flera parkeringsplatser och hjälper dig hitta en bra lösning även om du behöver parkera under längre tid. Samma möjlighet finns givetvis både om du flyger från Landvetter eller Arlanda.

Se till att boka i tid

Vi rekommenderar alltid att du bokar och planerar din resa i tid för att allting ska gå så smidigt som möjligt. Bokar du i god tid innan din avresa kan du vara säker på att du får tag på en bra och billig parkeringsplats.

Det är extra viktigt att boka i tid om du reser under populära reseveckor som till exempel vinter- och höstlov. Då är det nämligen extra många som behöver parkering. Bokar du i tid säkrar du upp en plats innan de tagit slut.